Nelihenkinen perhe seikkailee autolla ympäri Eurooppaa kartan kanssa ja ilman. Kokemuksia, reittisuunnitelmia, tietoa liikenteestä, vinkkejä hyvistä löydöistä ja siitä mitä kannattaa välttää... lähde mukaan haaveilemaan seuraavasta reissusta!

sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Tallinna ja Tartto lasten kanssa

Vietimme viikon Tallinnassa ja Tartossa lasten kanssa. Olimme ensin muutaman päivän Tallinnassa, jossa yövyimme Hotelli Kreutzwaldissa. Olen pitänyt hotellista, koska huoneet ovat tilavia ja siistejä, sekä hintataso oikea. Nyt lasten kanssa yöpyessämme täytyy kuitenkin sanoa, että lasten lisävuode oli hurjan huono. Kyllähän siinä nukkui ja muuten tykättiin kovasti muun muassa poreammeesta kylpyhuoneessa, mutta sänky on aika tärkeä elementti hotellilomalla.

Hotelli Kreutzwald
Heti alkuun kävimme tutustumassa uuteen merimuseoon lentosatamassa. Siellä oli vielä Titanic-näyttely esillä, joka päättyy maaliskuun 2014 lopussa. Vaikka näyttely toki oli kiinnostava, niin museon perusnäyttely oli meistä jopa kiinnostavampi. Lapset pitivät varsinkin sukellusveneistä.

Lennusadam - merimuseo
Lennusadam - merimuseo
Sänkyjä sukellusveneessä
Olisimme mielellämme tutustuneet useampiin museoihin, käyneet Kadriorgin linnassa, Kumussa, sekä alueella olevassa Miia Milla Manda - lastenmuseossa. Useimmat museot olivat kuitenkin alkuviikosta kiinni, joten kävelimme vain alueella katsellen rakennuksia. Museoiden aukioloajat kannattaa varsinkin sesonkien ulkopuolella tuplatarkastaa, koska törmäsimme avoimia paikkoja etsiessämme moniin muihinkin turhautuneisiin tarpojiin.

Kadriorgin puisto

Kadriorgin linna
Päädyimme viihteellisempään toimintaan ja kävimme Skyparkissa hyppimässä. Siellä oli paljon trampoliineja, juustomeri, johon hypätä sekä hoplop-tyyliset seikkailuputket ja liukumäet. Shoppailimme Kristiine kauppakeskuksessa ja kävimme syömässä Solaris-kauppakeskuksen Lido-ravintolassa. Lido on lapsiperheelle helppo ja edullinen ravintola, jossa saa itse valita mieleiset ruoat.

Skypark

Skypark

Ravintola Lido kauppakeskus Solariksessa
Kävely vanhassa kaupungissa kuuluu aina asiaan ja siellä kävimme esimerkiksi katsomassa marsipaaniveistoksia ja ihastelimme kauppojen ikkunoita. Vanhassa kaupungissa saa ehdottomasti parempaa ruokaa, kuin ostoskeskuksissa. Tiukan budjetin kanssa päädyimme kuitenkin kahvittelemaan McCafe:hen, joka saisi puolestani tulla pian Suomeenkin.

Marsipaania vanhassa kaupungissa
Lapsilla energiaa vain riitti, joten kävimme myös Zelluloosi vapaa-ajankeskuksessa. Sieltä löytyy sekä sisäseikkailupuistoa, Megazonea, että muutakin huvitusta. Lapsista hauskimpia olivat isot leikkihevoset, joilla pystyi "oikeasti" ratsastaa. Eli ne liikkuivat kun itse nousi ja laski satulalla.

Heposia Zelluloosissa
Siirryimme Tarttoon, jossa yövyimme Hotelli Tartussa. Suosittelisin sitä lämpimästi varsinkin lapsiperheille. Hotelli on hyvin perustasoinen, mutta erittäin siisti. Parasta hotellissa ovat ilmainen parkkipaikka ja erinomainen sijainti. Se on aivan keskustassa ja kaikki tarvittava on lähellä. Hotellin takana ovat tiedekeskus Ahhaa ja vesipuisto Aura. Etupuolella on ostoskeskus Tasku, josta löytyy mukava valikoima kauppoja, ruokakauppa ja muutama ravintola. Sieltä löytyy myös Megazone, joka on erittäin halpa (8e/3henk./2peliä), mutta hyvin vaatimaton. Pienen kävelymatkan päästä löytyy iso Kaubamaja ja heti sen jälkeen vanha kaupunki ravintoloineen, sekä museoineen. Pidimme Tartussa olostamme todella paljon ja ihastuin siihen aivan eri tavalla, kuin Tallinnaan. Kaupunki on ihanan kompakti ja mielestäni löytyi helposti koko perheelle sopivaa tekemistä.

Ensin kävimme kiertelemässä vanhan kaupungin. Se on nopeasti tehty. Ravintoloita löytyy erityisesti raatihuoneen torilta. Museot ja kirkot ovat alle kilometrin säteellä. Kannattaa kiivetä myös Toomemäelle, jolta löytyy luostarin rauniot, sekä hyvät näkymät kaupungin yli. Sekä keskustassa, että Toomemäellä on leikkipuisto, joissa on mukavat keinupenkit leikkiä katseleville aikuisille. Ravintola tarjonta on hieman hajanaista, emmekä oikein selkeää kuvaa siitä saaneet. Pidimme ainakin Italialaisesta ravintola La Dolce Vitasta.

Tartton raatihuone
Kalev suklaakauppa Tartossa
Nukketeatteri
Kissa Toomemäellä
Luostarinrauniot
Keinut, joista näkee hyvin leikkipuistoon
Tiedekeskus Ahhaa oli meistä kaikista aivan mielettömän kiva! Vietimme siellä 4 tuntia ja lähdimme vasta, kun oli aivan pakko saada ruokaa. En itse hirveästi tykkää kierrellä näitä lasten tiedekeskuksia, mutta täällä viihdyin hyvin. Planetaario oli ainutlaatuinen, koska se oli pyöreä pallo ja kuva näkyi myös alapuolella. Seikkailu universumissa siis tuntui todella lentämiseltä. Myös tiede-esitykset olivat hauskoja, koska ne sisälsivät tarpeeksi räjähdyksiä ja tulta. Erilaisia juttuja kokeiltavaksi oli paljon, muun muassa hissi, jolla pääsi joko maan alle tai avaruuteen. Tiedekeskuksessa kasvatettiin myös kananpoikasia ja muurahaisfarmia.

Vapaapudotusta Ahhaassa
Mies kävi lasten kanssa viereisessä Aura-vesipuistossa ja he raportoivat, että vaikka puisto oli pieni, niin siellä oli hauskaa. Vesipuistossa oli pienehkö kylpyläosasto, jossa oli muutamia vesiliukumäkiä. Tavallinen uima-allas oli iso. Saunoja löytyi useampi.

Kävimme myös Lounakeskus nimisessä kauppakeskuksessa, jonne olisi ehdottomasti pitänyt mennä hyvin syöneenä ja levänneenä. Keskus oli todella iso, tai ainakin se tuntui siltä, kun olimme jo kävelleet paljon. Sieltä löytyi kyllä kauppoja shoppailun haluiselle. Sen lisäksi Lounakeskuksessa on paljon huvittelumahdollisuuksia, kuten sisäluistelukenttä, sisäleikkipaikka, 4D-elokuvateatteri. Lapsilla riitti vielä virtaa lähteä todella ylhäällä katonrajassa keikkuvalle seikkailuradalle. Rata kulki hurjan näköisesti luistelukentän yläpuolella, mutta pieniä seikkailijoita ei pelottanut.Tartussa löytyy toinen seikkailurata ulkona lähellä keskustaa.

Luistelukentän ylle kiipeilemään
Tartto oli aivan erinomainen kohde perhelomalle ja palaamme sinne joskus vielä uudelleen. Silloin ehdottomalla käyntilistallamme on myös jää ajan -keskus, jossa kerrotaan siis jääkausista.

Iloinen seikkailijahttp://www.kreutzwaldhotel.com/fi/content/tervetuloa-kotiin-hotel-kreutzwald-tallinniin-0
http://www.lennusadam.eu/fi/
http://www.skypark.ee/est/
http://www.pienimatkaopas.com/tallinna/ostokset.html
http://www.solaris.ee/
http://www.kalev.eu/en/the-world-of-sweets/kalev-marzipan-museum-room
http://www.zbatuudikeskus.ee/
http://www.tartu.ee/?lang_id=3
http://www.tartuhotell.ee/
http://tasku.ee/index.php?page=3&
http://www.tartukaubamaja.ee/
http://www.ahhaa.ee/fi/mita-on-tekeilla/
http://www.aurakeskus.ee/
http://www.ladolcevita.ee/
http://www.lounakeskus.com/
http://www.tartuseikluspark.ee/
http://www.jaaaeg.ee/ (jääajan keskus)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti